Botë

BE-ja e “shqetësuar thellë” për të drejtat e njeriut në Turqinë e Erdoganit

Dy zyrtarët më të lartë të Bashkimit Evropian kanë shprehur “shqetësime të thella” rreth të drejtave të njeriut në Turqi, teksa janë shprehur optimistë të martën për krijimin e marrëdhënieve më të forta të ndërsjella gjatë takimit të tyre të parë gjatë vitit me presidentin, Recep Tayyip Erdogan.

 

“Çështja e të drejtave të njeriut është e panegociueshme, është prioritet absolut... ne jemi shumë të prerë në këtë”, ka thënë shefja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen. “Jam thellësisht e shqetësuar për faktin se Turqia është tërhequr nga Konventa e Stambollit. Ajo ka të bëjë me mbrojtjen e grave dhe me mbrojtjen e fëmijëve nga dhuna dhe ky është qartazi një sinjal i gabuar i dhënë në këtë kohë”, ka shtuar ajo

Dy zyrtarët më të lartë të Bashkimit Evropian kanë shprehur “shqetësime të thella” rreth të drejtave të njeriut në Turqi, teksa janë shprehur optimistë të martën për krijimin e marrëdhënieve më të forta të ndërsjella gjatë takimit të tyre të parë gjatë vitit me presidentin, Recep Tayyip Erdogan.

Diskutimet e së martës në kryeqytetin turk, Ankara, janë mbajtur pak kohë pas tërheqjes së Turqisë nga Konventa e Stambollit, e cila e dënon dhunën ndaj grave, si dhe ndërmarrjes së përpjekjeve zyrtare për shuarjen e partisë kryesore prokurde të vendit.