Botë

Mbi tre milionë të vdekur nga COVID-19, bota përballet me shtim të rasteve

 

Numri i përgjithshëm i të vdekurve nga COVID-19 në botë, sipas përllogaritjeve më të fundit, ka kaluar të martën tre-milionëshin, teksa ngritja e rasteve të infeksionit ka vënë në dyshim përpjekjet globale për vaksinim. Shifrat globale të të vdekurve janë rritur së fundi sidomos në Brazil dhe Indi.

Për këtë, zyrtarët shëndetësorë kanë fajësuar variantet e reja, më infektuese të koronavirusit, që janë zbuluar fillimisht në Britaninë e Madhe dhe në Afrikën e Jugut, por edhe lodhjen e qytetarëve nga izolimet dhe kufizimet e tjera. Brazili është shteti me mesataren më të lartë të vdekjeve të reja, duke e përbërë çdo të katërtin rast të vdekjes në të gjithë botën.