Botë

Prokuroria argumenton se polici Chauvin i “ndrydhi jetën” Floydit

Foto: AP

Ish-polici nga Minneapolisi, Derek Chauvin, ka “ndrydhur jetën” nga George Floydi derisa e kishte arrestuar afroamerikanin në majin e vitit të shkuar, ka thënë të hënën një prokuror, duke folur para jurisë në deklaratën hapëse të gjykimit për vrasje kundër ish-zyrtarit të policisë.

 

Prokurori Jerry Blackwell, nga Zyra e prokurorit të përgjithshëm në Minnesota, i shfaqi pamjet nga kamera e telefonit celular të një kalimtari, në të cilin Chauvini shihet tek ia shtyp me gju qafën 46-vjeçarit Floyd, duke thënë se Chauvini e “përplas për tokë dhe e ndrydh deri në frymën e tij të fundit – jo, zonja dhe zotërinj – derisa vetë jeta të ndrydhet prej tij”

Ish-polici nga Minneapolisi, Derek Chauvin, ka “ndrydhur jetën” nga George Floydi derisa e kishte arrestuar afroamerikanin në majin e vitit të shkuar, ka thënë të hënën një prokuror, duke folur para jurisë në deklaratën hapëse të gjykimit për vrasje kundër ish-zyrtarit të policisë.

Arrestimi me fatalitet ishte kapur nga fokusi i kamerave të kalimtarëve të rastit, kamerat e sigurisë dhe nga kamerat e vendosura në trup të policëve, duke nxitur protesta globale kundër padrejtësisë racore. Ndërkaq, një pamje e xhiruar nga dy kënde të ndryshme është shfaqur të hënën para jurisë.