Botë

Zgjedhjet në Izrael çojnë drejt ngërçit të ri

Zgjedhjet në Izrael çojnë drejt ngërçit të ri
 

Rezultatet e hershme nga zgjedhjet e reja në Izrael sugjerojnë për një tjetër ngërç, me kryeministrin Benjamin Netanyahu që i duhet të hyjë në koalicion me parti nacionaliste ekstreme e fetare për të formuar Qeverinë.

Me gjysmën e më shumë të votave të numëruara deri të mërkurën në mëngjes, partia Likud e Netanyahut po udhëheq me çerek votash. Partia opozitare, Yair Lapid, ka më pak se 15 për qind. Gjithsesi, Netanyahut i duhet t’i bindë partitë rivale në parlament që t’i bashkohen në Qeveri. Kjo shihet me dyshim dhe sugjeron zgjatjen e një ngërçi dyvjeçar, dhe zgjedhje të pesta në periudhë të shkurtër kohore.