Botë

PE-ja ua heq imunitetin ish-liderit katalonjas dhe dy ministrave të tij

PE-ja ua heq imunitetin ish-liderit katalonjas dhe dy ministrave të tij
Foto: AP
 

Parlamenti Evropian ka votuar të martën për t’ia hequr imunitetin ish-liderit katalonjas, Carles Puigdemont, dhe dy ministrave të tij, duke i vënë ata një hap më afër ekstradimit dhe përndjekjes penale në Spanjë.

Ligjvënësit evropianë e kaluan me 400 vota për, 248 kundër dhe 45 abstenime, propozimin për heqjen e imunitetit të Puigdemontit. Ish-lideri, bashkë me dy ministrat e tjerë, kishin ikur në Belgjikë gjatë vitit 2017, për t’iu shmangur arrestimit lidhur me organizimin e referendumit të pavarësisë së Katalonjës, që ishte cilësuar i paligjshëm nga gjykatat në Spanjë.