Botë

Pas vizitës historike në Irak, Papa Françesku largohet drejt Romës

Pas vizitës historike në Irak, Papa Françesku largohet drejt Romës
FOTO: AP
 

Papa Françesku përfundoi të hënën turneun e tij historik në Irak, ku u përpoq të sillte shpresë në pakicën e krishterëve të vendit me një mesazh të bashkëjetesës, faljes dhe paqes, njofton AP.

Papa dhe delegacioni i tij udhëtues u përcollën me një ceremoni lamtumire në aeroportin e Bagdadit, nga ku u nis për në Romë pas një vizite katër-ditore që ka mbuluar pesë provinca në të gjithë Irakun.