Botë

Papa Françesku viziton rajonet e Irakut të kontrolluara dikur nga ISIS-i

Papa Françesku viziton rajonet e Irakut të kontrolluara dikur nga ISIS-i
Foto: AP
 

Papa Françesku është duke vizituar pjesë të Irakut verior që u kontrolluan dikur nga militantët e Shtetit Islamik (ISIS) në ditën e tretë të udhëtimit të tij historik në Irak.

ISIS-i pushtoi rajonin në vitin 2014, me synim largimin e të krishterëve dhe pakicave e tjera. Të krishterët janë kthyer që kur ISIS-i u mund në vitin 2017, raporton BBC.