Botë

Çekia pritet të fillojë ta përdorë vaksinën ruse anti-COVID pa miratimin e BE-së

Çekia pritet të fillojë ta përdorë vaksinën ruse anti-COVID pa miratimin e BE-së
 

Republika Çeke pritet të fillojë ta përdorë vaksinën antiCOVID ‘’Sputnik V’’ të Rusisë pa miratimin e rregullatorit të barnave të Bashkimit Evropian.

Kryeministri Andrej Babis ka thënë se vendi "nuk mund të presë" që Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) të miratojë vaksinën, dhe vetëm miratimi nga autoriteti çek i barnave, SUKL, do të mjaftonte.