Botë

Katër nga çdo pesë vaksinat e siguruara të “Oxfordit”, të papërdorura në Evropë

Katër nga çdo pesë vaksinat e siguruara të “Oxfordit”, të papërdorura në Evropë

Londër, 25 shkurt – Katër nga çdo pesë dozat e vaksinave të “Oxford”-“AstraZenecas”, të dërguara në vendet e Bashkimit Evropian, ende nuk janë përdorur te ndonjë pacient, ka zbuluar të enjten një hulumtim i gazetës britanike “The Guardian”, teksa kancelarja gjermane Angela Merkel e ka pranuar një “problem të pranimit” mes evropianëve që po u ofrohen vaksinat.

 

Duke i përdorur të dhënat e siguruara nga Qendra evropiane për Parandalimin dhe Kontrollimin e Sëmundjeve (ECDC) dhe burimeve të tjera zyrtare, është përllogaritur se 4 milionë e 846 mijë e 752 nga gjithsej 6 milionë e 134 mijë e 707 dozave të distribuuara mes 27 vendeve anëtare të BE-së ende nuk janë administruar

Londër, 25 shkurt – Katër nga çdo pesë dozat e vaksinave të “Oxford”-“AstraZenecas”, të dërguara në vendet e Bashkimit Evropian, ende nuk janë përdorur te ndonjë pacient, ka zbuluar të enjten një hulumtim i gazetës britanike “The Guardian”, teksa kancelarja gjermane Angela Merkel e ka pranuar një “problem të pranimit” mes evropianëve që po u ofrohen vaksinat.

Duke i përdorur të dhënat e siguruara nga Qendra evropiane për Parandalimin dhe Kontrollimin e Sëmundjeve (ECDC) dhe burimeve të tjera zyrtare, është përllogaritur se 4 milionë e 846 mijë e 752 nga 6 milionë e 134 mijë e 707 dozave të distribuuara mes 27 vendeve anëtare të BE-së ende nuk janë administruar. Vendimi i autoriteteve në Francë, Gjermani, Poloni dhe Itali për ta rekomanduar përdorimin e vaksinës së “Oxford”-“AstraZenecas” për përdorim vetëm tek personat nën 65-vjeç besohet të jetë faktor domethënës në administrimin e ngadaltë, pasi që autoritetet janë duke dështuar në procesin e riudhëzimit të kurave për personat më të rinj.