Botë

Gjykata gjermane dënon ish-zyrtarin sirian të inteligjencës për pjesëmarrje në krime kundër njerëzimit

 

Një gjykatë gjermane ka dënuar ish-zyrtarin sirian të inteligjencës me katër vjet e gjysmë burgim për pjesëmarrje në krime kundër njerëzimit, raporton BBC.

Prokurorët në Koblenz kanë argumentuar me sukses se 44-vjeçari Eyad al-Gharib, ka ndihmuar të arrestohen protestuesit në vitin 2011, të cilët më vonë ishin torturuar dhe vrarë.