Botë

BE-ja urdhëron gjashtë shtete që t’i heqin kufizimet kufitare

BE-ja urdhëron gjashtë shtete që t’i heqin kufizimet kufitare
Foto: AP
 

Nëpërmjet letrave të adresuara, KE-ja u ka dhënë Belgjikës, Danimarkës, Finlandës, Gjermanisë, Hungarisë dhe Suedisë dhjetë ditë afat për t’iu përgjigjur shqetësimeve rreth shkeljes së udhëzimeve të dakorduara mbi luftimin e koronavirusit

Brukseli ka paralajmëruar të martën gjashtë shtete anëtare të Bashkimit Evropian se kufizimet e tyre të ashpra kufitare shkaku i COVID-19, përfshirë ndalesat për hyrje-dalje, duhet të hiqen, si rrjedhojë e shqetësimeve për pengimin më të gjerë të lëvizjes së lirë të qytetarëve dhe mallrave të bllokut.

Belgjikës, Danimarkës, Finlandës, Gjermanisë, Hungarisë dhe Suedisë u janë dhënë dhjetë ditë afat për t’iu përgjigjur shqetësimeve të Komisionit Evropian për shkeljen e udhëzimeve të dakorduara bashkërisht mbi luftimin e koronavirusit.