Botë

Kryengritësit e frymëzuar nga retorika ekstreme

Kryengritësit e frymëzuar nga retorika ekstreme
Foto: AP

Në një mesazh të shkruar, një mbështetës radikal i ish-presidentit amerikan, Donald Trump, bëri thirrje që të merrte një barkë për të transportuar “armë të rënda” përtej lumit Potomac dhe për t’ua sjellë anëtarëve tjerë të grupit fiks në kohë për datën 6 janar, kanë treguar provat e gjykatës.

 

Associated Press ka zbuluar se në shumë prej rasteve të pandehurit përsëritën pretendime të rreme, të thëna nga Trumpi për muaj të tërë të presidencës së tij se zgjedhjet në SHBA ishin të manipuluara

Në një mesazh të shkruar, një mbështetës radikal i ish-presidentit amerikan, Donald Trump, bëri thirrje që të merrte një barkë për të transportuar “armë të rënda” përtej lumit Potomac dhe për t’ua sjellë anëtarëve tjerë të grupit fiks në kohë për datën 6 janar, kanë treguar provat e gjykatës.

Nuk ishte veç një bisedë e kotë, thonë autoritetet. Hetuesit gjetën fatura në vlerë prej 750 dollarësh për armatim dhe një armë zjarri të krijuar në formë celulari në shtëpinë e Thomas Caldwellit në Virginia. Ai akuzohet për komplot me anëtarët e grupit të milicisë së djathtë ekstreme “Oath Keepers”, në një prej planeve më të dhunshme të organizuara ndonjëherë në rrethimin e Capitolit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.