Botë

Cila do të jetë Amerika pas shfajësimit të Trumpit

Washington, 15 shkurt (BBC) - Veç pesë ditë pasi nisi, procesi i gjykimit ndaj Donald Trumpit në Senat mori një përfundim. Ashtu siç ishte parashikuar, vendimi përfundimtar ishte se ish-presidenti nuk është fajtor për nxitje të kryengritjes në Capitol, më 6 janar.

 

Trumpi dhe lëvizja e tij nuk kanë shpëtuar pa u lagur nga ky proces i gjykimit. Një prej momenteve më të rëndësishme të procesit që e menaxhuan anëtarët e Dhomës së Përfaqësuesve ishte publikimi i videove të reja të përkrahësve të Trumpit, që mbanin kapela “Make Amerika Great Again” dhe valëvitnin flamujt e Trumpit

Washington, 15 shkurt (BBC) - Veç pesë ditë pasi nisi, procesi i gjykimit ndaj Donald Trumpit në Senat mori një përfundim. Ashtu siç ishte parashikuar, vendimi përfundimtar ishte se ish-presidenti nuk është fajtor për nxitje të kryengritjes në Capitol, më 6 janar.

Në një analizë rreth asaj se çfarë do të ndodhë pas procesit të impiçmentit, BBC-ja ka shkruar se në historinë amerikane tani janë të gjykuar katër presidentë. Ky i fundit ka qenë procesi më i shkurtër.