Botë

Një jetë në opozitë

Moskë, 14 shkurt – Derisa po e priste përfundimin e izolimit shkaku i koronavirusit në banesën e tij me dy dhoma gjumi, gjatë pranverës, liderit opozitar rus Alexei Navalny i dukej vetja i padobishëm, meqë arma e tij më e fuqishme kundër Kremlinit – protestat rrugore – ishte vënë jashtë loje.

 

Edhe kur ishte fëmijë, lideri opozitar i Rusisë i rezistonte autoritetit. Tani ai përbën kërcënimin përherë më të madh për autoritetin përfundimtar të vendit, presidentin Vladimir Putin

Moskë, 14 shkurt – Derisa po e priste përfundimin e izolimit shkaku i koronavirusit në banesën e tij me dy dhoma gjumi, gjatë pranverës, liderit opozitar rus Alexei Navalny i dukej vetja i padobishëm, meqë arma e tij më e fuqishme kundër Kremlinit – protestat rrugore – ishte vënë jashtë loje.

Megjithëkëtë, Navalny ndjeu se presidentit Vladimir Putin mund t’i rrëshqasë laku mbi pushtetin. Duke operuar nga dhoma e tij e ndejës, në vend të studios në Moskë që përdorte më herët, ai publikoi video që e kritikonin Putinin për dështimin në menaxhimin e krizës së koronavirusit dhe që i la rusët në vuajtje teksa ekonomia po pësonte. Duke konfirmuar se pandemia mund të shndërrohej në një katalizator politik, audienca e videove të Navalnyt në YouTube, sipas gazetës prestigjioze amerikane “The New York Times”, u trefishuar për të gjeneruar mbi 10 milionë shikues për muaj.