Botë

BE-ja peshon opsionet ligjore në betejën e vaksinave me “AstraZenecan”

BE-ja peshon opsionet ligjore në betejën e vaksinave me “AstraZenecan”
 

Midis përplasjeve për mungesat e pritshme, Bashkimi Evropian është duke i shqyrtuar shtigjet ligjore për ta garantuar furnizimin me të gjitha dozat e blera të vaksinave anti-COVID-19 nga “AstraZeneca” dhe prodhuesit e tjerë, teksa rregullatorët janë duke e shqyrtuar aprovimin e kurës së kompanisë anglo-suedeze për përdorim në bllokun 27-anëtarësh.

Agjencia Evropiane e Ilaçeve pritet që ta autorizojë të premten përdorimin e vaksinës së “AstraZenecas” të zhvilluar bashkë me Universitetin e Oxfordit. Kjo do të ishte kura e tretë e miratuar në BE, pas atyre të “Pfizer”-“BioNTechut” dhe “Modernas”.