Botë

BE-ja e “AstraZeneca” në luftë për vaksina

BE-ja e “AstraZeneca” në luftë për vaksina
Foto: Reuters
 

Përshkallëzimi i përplasjes ka ndodhur të mërkurën, pasi gjatë së hënës zyrtarë të BE-së bënë të ditur të jenë njoftuar nga “AstraZeneca” se kompania synon që gjatë javëve të ardhshme të distribuojë “dukshëm më pak” doza sesa që ishte dakorduar, shkaku i problemeve me prodhimin. Komisioni Evropian ka porositur 400 milionë doza në emër të vendeve anëtare të BE-së dhe pritet që t’i shpërndajë ato përreth bllokut menjëherë pasi që vaksina të aprovohet për përdorim, sipas të gjitha gjasave gjatë kësaj jave

Londër, 27 janar (Reuters-AP) – Lufta verbale midis Bashkimit Evropian dhe “AstraZenecas” është përshkallëzuar të mërkurën, derisa dy palët janë përplasur publikisht rreth vonesës në distribuimin e vaksinave kundër COVID-19, që po e kërcënon rimëkëmbjen e brishtë të bllokut nga pandemia.