Botë

Vdes një nga minatorët e ngujuar në Kinë

Vdes një nga minatorët e ngujuar në Kinë
Foto: AP
 

Një punonjës i ngujuar në një minierë të arit në Kinë për më tepër se një javë, ka vdekur, ndërsa trupat e kërkim-shpëtimit po mundohen të largojnë rrënojat dhe të prëmirësojnë ajrosjen për të shpëtuar 21 minatorët tjerë që janë ngujuar, raportojnë mediumet shtetërore kineze, transmeton AP.

Shpëtimtarët kanë qenë në kontakt me 11 punonjës të ngujuar në një nga korridoret nëntokësore dhe u kanë dërguar atyre ushqime, ilaçe dhe furnizime tjera nëpërmjet një grope të ngushtë që është hapur. Mediumet shtetërore kanë thënë se një prej tyre kishte pësuar lëndim koke nga shpërthimi fillestar dhe ka rënë në komë para se të vdiste.