Botë

Trashëgimia e Trumpit: Një Amerikë më e përçarë e botë më në rrëmujë

Trashëgimia e Trumpit: Një Amerikë më e përçarë e botë më në rrëmujë
Foto: Reuters
 

Kur presidenti Donald Trump e mbajti fjalimin e tij inaugurues në 20 janarin e 2017-s, ai premtoi përfundimin e “kërdisë amerikane”, shtetit të zymtë dhe jofunksional që insistoi se vetëm ai do të mund ta riparonte.

Në përmbyllje të presidencës së tij, fiks katër vjet më vonë, Trumpi lë prapa supeve një Amerikë edhe më të polarizuar, ku me mijëra po vdesin përditë nga pandemia e COVID-19, ekonomia është thellësisht e dëmtuar dhe dhuna politike në ngritje.