Botë

Sistemi shëndetësor i Portugalisë është para kolapsit

Sistemi shëndetësor i Portugalisë është para kolapsit
 

Sistemi i kujdesit shëndetësor në Portugali është në prag të kolapsit pasi njësitë e kujdesit intensiv të spitalit janë të mbipopulluara në zonat ku ka pasur një rritje shqetësuese të numrit të njerëzve që vuajnë nga COVID-19.

"Sistemi ynë i kujdesit shëndetësor është nën presion ekstrem. Ekzistojnë limite dhe ne jemi mjaft afër tyre," tha ministrja e Shëndetësisë e Portugalisë, Marta Temido, raporton Reuters.