Botë

Turqia aprovon vaksinën anti-Covid të Sinovacit e prodhuar në Kinë

Turqia aprovon vaksinën anti-Covid të Sinovacit e prodhuar në Kinë
Foto: AP
 

Autoritetet turke dhanë të drejtën për përdorimin emergjent të vaksinës COVID-19 të prodhuar nga Sinovac Biotech Ltd. të Kinës, duke hapur rrugën për përhapjen e programit të vaksinimit të Turqisë duke filluar me punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe grupe të tjera me rrezik të lartë.

"Unë më parë kisha thënë që ka dritë në fund të tunelit," tha ministri i Shëndetësisë, Fahretin Koca ndërsa mori dozën e parë të vaksinës, e cila do të shpërndahet në dy doza. "Unë besoj se ditët para nesh do të jenë të ndritshme”, shkruan AP.