Botë

Vetëm ushtritë mund ta përshpejtojnë vaksinimin në Evropë

Vetëm ushtritë mund ta përshpejtojnë vaksinimin në Evropë
Foto: AP

Në vitin 2020, në komunën e vogël berlineze “Friedrichshain-Kreuzberg”, e njohur më shumë për qejfin e madh për grupet anarkiste dhe jetën e natës, po kalonte nëpër njëfarë krize politike.

 

Në vitin 2020, në komunën e vogël berlineze “Friedrichshain-Kreuzberg”, e njohur më shumë për qejfin e madh për grupet anarkiste dhe jetën e natës, po kalonte nëpër njëfarë krize politike.

Asamblistët nga partia konservative e kancelares Angela Merkel, CDU, donin të nxirrnin ushtrinë në rrugë për të administruar testet e koronavirusit dhe për të ndihmuar përcjelljen e kontakteve të të prekurve me COVID-19, por nuk ia dolën ta çonin deri në fund për shkak se nuk kishin mbështetjen e asamblistëve të partive të majta që kanë shumicën në kuvend.