Botë

Anglia e Skocia sërish në izolim shkaku i virusit të ri

Anglia e Skocia sërish në izolim shkaku i virusit të ri
Foto: Reuters
 

Kryeministri britanik, Boris Johnson, ka urdhëruar të hënën izolimin e gjithmbarshëm të Anglisë në përpjekje për ta frenuar shtimin e rasteve të infektimit me variantin e ri, shumë më përhapës të koronavirusit.

Britania e Madhe ka evidentuar rastet e para të infektimit me variantin e ri të koronavirusit gjatë mesit të dhjetorit dhe që atëherë është ballafaquar me shtim të rasteve dhe izolim mbarëbotëror.