Botë

Macroni dhe magnatët: Beteja rreth një “Fox News”-i francez

Presidenti francez duke biseduar me Bernard Arnaultin, themeluesi miliarder i perandorisë së produkteve të luksit LVMH në një takim në Paris gjatë vitit 2018.
Presidenti francez duke biseduar me Bernard Arnaultin, themeluesi miliarder i perandorisë së produkteve të luksit LVMH në një takim në Paris gjatë vitit 2018.

Presidenti francez, Emmanuel Macron, druan se nëse magnati mediatik, Vincent Bollore, e fiton Lagarderen, atëherë mund ta shfrytëzojë radion në pronësi të kësaj kompanie - “Europe 1” - për t’i mbytur qëndrimet ekstreme djathtiste dhe për ta bërë synimin e presidentit për rizgjedhje edhe më të vështirë, kanë bërë të ditur dy burime të afërta me zhvillimet

 

Presidenti francez, Emmanuel Macron, druan se nëse magnati mediatik, Vincent Bollore, e fiton Lagarderen, atëherë mund ta shfrytëzojë radion në pronësi të kësaj kompanie - “Europe 1” - për t’i mbytur qëndrimet ekstreme djathtiste dhe për ta bërë synimin e presidentit për rizgjedhje edhe më të vështirë, kanë bërë të ditur dy burime të afërta me zhvillimet

Paris, 18 dhjetor (Reuters) – Prapa betejës së përbashkët për kompaninë mediatike franceze Lagardere, fshihet një luftë e përnjëmendtë që përfshinë burrin më të kamur të Francës, një magnat mediatik dhe presidentin Emmanuel Macron.