Botë

Gjermania dëbon dhjetëra azilkërkues

Foto: Reuters
Foto: Reuters / Ilustrim
 

Një grup prej 30 azilkërkuesve, të cilëve u ishte refuzuar qëndrimi në Gjermani kanë mbërritur në Kabul. Ata ishin deportuar nga Gjermania, thanë zyrtarët nga ministria afgane e Refugjatëve dhe Riatdhesimit më 17 dhjetor.

Një total prej 937 azilkërkuesve janë dërguar nga Gjermania në Afganistan që nga dhjetori i vitit 2016 përmes 34 fluturimeve. Fluturimi i parafundit i dëbimit nga Gjermania ndodhi në muajin mars.