Botë

Ish-ambasadori i Vatikanit në Francë dënohet me burgim me kusht për sulm seksual

Foto: AFP
 

Një gjykatë në Francë e ka shpallur fajtor ish-ambasadorin e Vatikanit në Francë, Luigi Venturan, për sulm seksual ndaj pesë burrave në vitin 2018 dhe 2019, dhe e ka dënuar atë me tetë muaj burg me kusht, raporton agjencia AFP.

Prokurorët kishin hapur hetim pasi një ish-zyrtar i Këshillit të Qytetit të Parisit, kishte akuzuar 74-vjeçarin për ngacmim në janar të vitit 2019 dhe dorëzoi ankesë te autoritetet e qytetit. Më pas dolën të tjerët me akuza të ngjashme.