Botë

Dy pandemitë e Italisë: COVID-i dhe mafia

“Ne do ta shkatërrojmë virusin me vaksinë – por vaksina kundër mafisë do të zgjasë më shumë”, thekson Filippo Cogliandros, pronar i restorantit “L’A Gournet”, karriget e të cilit janë hedhur mbi tavolina. Janë fikur dritat dhe heshtja mbisundon në kuzhinë

“Deri para njëorësh, 12 prej 18 shtretërve tanë të kujdesit intensiv ishin të zënë”, thekson Demetrio Labate, derisa merret me veshjet e tij mbrojtëse. “Por tani i kemi njëmbëdhjetë. Na vdiq edhe një pacient – ishte 82 vjeç”.

 

“Deri para njëorësh, 12 prej 18 shtretërve tanë të kujdesit intensiv ishin të zënë”, thekson Demetrio Labate, derisa merret me veshjet e tij mbrojtëse. “Por tani i kemi njëmbëdhjetë. Na vdiq edhe një pacient – ishte 82 vjeç”.

Mjeku i ICU-së na ofron dorashkat kirurgjike, mat temperaturën e ekipit televiziv të BBC-së dhe nuk lë pjesë të ekspozuar të trupit pa e mbuluar me materiale mbrojtëse – dhe pas krejt këtij procesi, ai prin në njësitin për trajtimin e pacientëve me COVID-19 të Spitalit të Madh të Ospedales, spitali më i madh në rrethinën e Kalabrisë.