Botë

Argjentina u vë taksë të pasurve për të ndihmuar shtetin në luftën ndaj COVID-19

Argjentina u vë taksë të pasurve për të ndihmuar shtetin në luftën ndaj COVID-19
 

Kongresi i Argjentinës ka miratuar një taksë të re ndaj më të pasurve të vendit, duke i ngarkuar ata me mbulimin e pagesave për furnizimet mjekësore dhe masat e ndihmës në kohën e pandemisë së vazhdueshme të koronavirusit.

Senatorët kaluan një taksë të quajtur “taksa e milionerëve” me 42 vota pro kundrejt 26 që ishin kundër, të premten.