Botë

Guterres: Njerëzit në “luftë vetëvrasëse” me natyrën

Guterres: Njerëzit në “luftë vetëvrasëse” me natyrën
 

“Planeti ynë është shkatërruar”, ka paralajmëruar të mërkurën Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres. Kjo ngase njerëzimi është duke e zhvilluar atë që ai e përshkroi si luftë “vetëvrasëse” në botën natyrore.

“Natyra gjithmonë kundërlufton dhe po e bën këtë me një forcë dhe vrull të përbashkët”, ka thënë ai në një ngjarje të veçantë rreth mjedisit. Ai u zotua me këtë rast që ta vërë trajtimin e ndryshimit klimatik në epiqendër të misionit global të OKB-së.