Botë

Zelanda e Re miraton 4 ditë punë në javë

Zelanda e Re miraton 4 ditë punë në javë
 

Në shumë shtete po diskutohet ideja e shkurtimit të orareve të punës, duke u nisur edhe nga studime të ndryshme se oraret e tejzgjatura nuk janë produktive.

Ndër vendet që e ka marrë në konsideratë këtë iniciativë ka qenë edhe Zelanda e Re dhe duke nisur nga kjo javë, popullsia e saj do të punojë vetëm katër ditë në javë. Unilever është bërë kompania më e fundit që e ndërmerr këtë iniciativë, dukje i lënë punonjësit të zgjidhnin çfarë dite dëshironin të punonin dhe kjo parashikohet të zgjasë një vit. ndërkohë që më parë e bënë shpërndarësi i çajit ‘Lipton’, sapunit ‘Dove’ dhe akulloret ‘Ben & Jerry’.