Botë

235 milionë njerëz do të kenë nevojë për ndihmë më 2021

235 milionë njerëz do të kenë nevojë për ndihmë më 2021
Foto: AP/Arkiv
 

Zyra e Kombeve të Bashkuara për çështjet humanitare ka thënë se nevoja për ndihmë ka shpërthyer në nivele të papara sivjet për shkak të COVID-19, duke parashikuar se 235 milionë njerëz do të kërkojnë ndihmë në vitin 2021.

Kjo vjen si rezultat i pandemisë së koronavirusit dhe sfidat botërore përfshirë luftërat, migrimin e detyrueshëm dhe ndikimi nga ngrohja globale.