Botë

BE-ja synon sanksionimin e aktorëve shtetërorë për përhapje të dezinformatave

BE-ja synon sanksionimin e aktorëve shtetërorë për përhapje të dezinformatave
Foto: EPA
 

Komisioni Evropian do të propozojë për herë të parë që Bashkimi Evropian të vendosë sanksione ndaj aktorëve shtetërorë që përhapin dezinformata, teksa shtyn përpara një mekanizëm më të ashpër të mbikëqyrjes për platformat online, bazuar në një draft-dokument të parë nga Radio Evropa e Lirë.

Plani Evropian i Veprimit për Demokraci, të cilin Komisioni Evropian do ta prezantojë më 2 dhjetor, ka thënë se bllokut evropian “i duhet të përdorë në mënyrë më sistematike, mjetet që ka për luftim të ndërhyrjes së jashtme dhe t’i zhvillojë ato më tej, duke vendosur çmim ndaj organizatorëve”.