Botë

Mungesa e ujit prek më shumë se 3 miliardë njerëz

Mungesa e ujit prek më shumë se 3 miliardë njerëz
Foto: EPA
 

Mungesa e ujit ka prekur më shumë se 3 miliardë njerëz përreth botës, pasi sasia e ujit të freskët në dispozicion për secilin person ka pësuar rënie për 1/5 gjatë dy dekadave, ka treguar një analizë e të dhënave.

Rreth 1.5 miliardë njerëz vuajnë mungesën e madhe të ujit apo thatësirën, shkaku i ndryshimeve klimatike, rritjes së kërkesës dhe menaxhimit të dobët, transmeton KOHA. E një gjë e tillë ka ndikuar edhe në bujqësi, veprimtari të cilën e ka vështirësuar.