Botë

Emërohet gruaja e hekurt si ambasadore e SHBA-së në Kombet e Bashkuara

Emërohet gruaja e hekurt si ambasadore e SHBA-së në Kombet e Bashkuara
 

Biden emëroi diplomaten veteraen të SHBA, Linda Thomas-Greenfield, si të dërguarën speciale të SHBA në Kombet e Bashkuara. Nëse konfirmohet nga Senati i SHBA, Thomas-Greenfield do të pasonte dy të dërguarit e presidentit Donald Trump në KB – së pari Nikki Haley, e cila ishte në kabinet dhe më vonë Kelly Craft, e cila nuk ishte. Të dyja kishin pak përvojë në politikën e jashtme përpara se të merrnin rolin.

Thomas-Greenfield është një veterane 35-vjeçare e Shërbimit të Jashtëm të SHBA, e cila ka shërbyer në katër kontinente, mbase më e rëndësishmja në Afrikë.