Botë

Kryeministri u kërkon italianëve të shmangin skijimin gjatë pushimeve

Kryeministri u kërkon italianëve të shmangin skijimin gjatë pushimeve
Foto: Ilustrim
 

Kryeministri i Italisë, Giuseppe Conte, ka kërkuar nga italianët të mos skijojnë gjatë pushimeve të Krishtlindjeve për të ndihmuar të ulet kurba e koronavirusit në valën e dytë të pandemisë, që deri tash ka marrë jetën e më shumë se 50 mijë personave.

Resoret e skijimit fitojnë rreth 11 miliardë euro në vit, me një të tretën e të hyrave që vijnë në ditët kur italianët i kalojnë në Krishtlindje dhe për Vit të Ri.