Botë

“S’mund të fle nga dhimbjet”, banorët e Nagorno-Karabakhut rrëfejnë për tmerrin e luftës

“S’mund të fle nga dhimbjet”, banorët e Nagorno-Karabakhut rrëfejnë për tmerrin e luftës
Foto: Reuters
 

Luftimet në zonën e Nagorno-Karabahkut tash e një javë kanë mbaruar. Forcat azere dhe armene, të përfshira në këtë konflikt, u pajtuan me ndërmjetësim të Rusisë që të shtrijnë dorën e pajtimit dhe t’i kthejnë civilët në trevat e tyre.

Mirëpo, konflikti ka lënë shenja të mëdha. Dhjetëra civilë nga të dyja palët janë vrarë dhe një pjesë e madhe ka pësuar lëndime të rënda trupore.