Botë

Turp e shfajësim në Australi për vrasjen e afganëve të pafajshëm

Turp e shfajësim në Australi për vrasjen e afganëve të pafajshëm
 

Pjesëtarët e ushtrisë australiane që kanë dëshmuar për dyshimet për krime lufte të kryera nga forcat speciale në Afganistan kanë thënë se ndihen të shfajësuar pasi nisjes së zbardhjes së dëshmive dhe mundësisë së nisjes së hetimeve, në kohën kur në vend kanë shpërthyer reagime me zemërim dhe turp.

Të dhënat e publikuara të enjten kanë treguar se ish-pjesëtarë dhe ushtarë të forcave speciale australiane kishin vrarë 39 pengje dhe afganë të pafajshëm me urdhër të komandantëve të patrullave, me qëllim që të ushtarët e rinj të mësoheshin “me gjakderdhjen” në betejë.