Botë

Hungaria e Polonia bllokojnë buxhetin e BE-së, shkak mekanizmi që lidh financimin me sundimin e ligjit

Foto: Reuters / ilustrim
 

Hungaria dhe Polonia kanë bllokuar miratimin e buxhetit afatgjatë të Bashkimit Evropian, për shkak të një mekanizmi të ri, që do të lidhte financimin me sundimin e ligjit.

Po ashtu është bllokuar edhe një pako e rimëkëmbjes nga koronavirusi, në vlerë prej 750 miliardë euro.