Botë

Pse Gjeneva ka pagën më të lartë minimale

Foto: Reuters

Gjeneva është një vend shumë i pasur. Nikoqire e sektorit më të madh financiar në botë, Kombeve të Bashkuara, shtëpive të ankandeve “Sotheby’s” dhe “Christie’s”, që rregullisht shesin gjëra të çmuara, të praruara sa t’i marrin sytë. Dhe tashmë ka nisur me zbatimin e pagës më të lartë minimale në botë si rezultat i një referendumi të mbajtur në fund të shtatorit. Me sistemin e ri, një orë pune paguhet 23 franga zvicerane – apo barabar me 19 sterlina, 25 dollarë ose 22 euro – që i bie se paga më e ulët mujore do të jetë katër mijë franga.

 

Gjeneva është një vend shumë i pasur. Nikoqire e sektorit më të madh financiar në botë, Kombeve të Bashkuara, shtëpive të ankandeve “Sotheby’s” dhe “Christie’s”, që rregullisht shesin gjëra të çmuara, të praruara sa t’i marrin sytë. Dhe tashmë ka nisur me zbatimin e pagës më të lartë minimale në botë si rezultat i një referendumi të mbajtur në fund të shtatorit. Me sistemin e ri, një orë pune paguhet 23 franga zvicerane – apo barabar me 19 sterlina, 25 dollarë ose 22 euro – që i bie se paga më e ulët mujore do të jetë katër mijë franga.

Pse është e domosdoshme?