Botë

Azerbajxhani feston, Armenia në krizë pas marrëveshjes për Nagorno Karabakun

 

Qeveria e Armenisë ka paralajmëruar opozitën kundër përpjekjes për një "grusht-shteti". Opozita planifikon mbajtjen e një proteste në Jerevan më 11 nëntor për të kërkuar dorëheqjen e kryeministrit, Nikolla Pashinian.

Tensionet politike po rriten në vendin e Kaukazit pasi Pashinian nënshkroi një marrëveshje të ndërmjetësuar nga Rusia me Azerbajxhanin për t'i dhënë fund më shumë se gjashtë javësh luftimesh midis Azerbajxhanit dhe armenëve etnikë në dhe rreth rajonit të shkëputur të Nagorno Karabakut.