Botë

Zotëria i normalitetit

Foto: AP

Joe Biden! Kështu quhet presidenti i ri i Amerikës. Për botën një lajm i mirë. Për Kosovën – një lajm fantastik. Jo për shkak se duhet pasur pritje të mëdha, por për shkak se, pas dramës katërvjeçare me amatorë të rrezikshëm që merreshin me rajonin, tani në Shtëpinë e Bardhë dhe në Departamentin e Shtetit do të ketë njerëz me ekspertizë dhe jo tyxharë elektoralë.

 

Joe Biden! Kështu quhet presidenti i ri i Amerikës. Për botën një lajm i mirë. Për Kosovën – një lajm fantastik. Jo për shkak se duhet pasur pritje të mëdha, por për shkak se, pas dramës katërvjeçare me amatorë të rrezikshëm që merreshin me rajonin, tani në Shtëpinë e Bardhë dhe në Departamentin e Shtetit do të ketë njerëz me ekspertizë dhe jo tyxharë elektoralë.

Në fund edhe ata që s’besonin mund të thonë: e kemi ditur se Joe Biden do të fitojë. Sepse në fund të gjithë janë më të mençur se në fillim. Ose bëhen ashtu. Sidoqoftë, sot, më 8 nëntor, shumica e gazetave amerikane në ballinë kanë një fotografi dhe një titull. Në fotografi shihet një burrë paksa i moshuar, ndërsa titujt janë të njëjtë në pothuaj secilën gazetë: Joe Biden mposht Donald Trumpin. Joseph Robinette Biden, Jr. Ky është emri i plotë i presidentit të 46-të amerikan.