Botë

Pas Trumpit – trumpizmi!

Pas Trumpit – trumpizmi!
Foto: Reuters

Kush mund ta marrë drejtimin e Partisë Republikane nëse humb Donald Trump? Tani për tani qarkullojnë dy emra.

Revista gjermane DER SPIEGEL ka botuar në numrin më të ri një tekst të gjatë për zgjedhjet në Amerikë. Një storje tipike e DER SPIEGEL (në kuptimin pozitiv): analizë, reportazh, citate njohësish të mirë të Amerikës. Teksti merret, para së gjithash, me çështjen se çka do të bëjë vaki me Amerikën në të ardhmen, transmeton KOHA. Fitoi apo humbi Trumpi – trumpizmi, ideologjia e tij boshe dhe polarizuese do të mbijetojë. Disa detaje nga teksti që mund të jenë të dobishme edhe për publikun shqiptar: