Botë

Tajvani 200 ditë pa COVID, shteti model që po e fiton luftën me virusin e rrezikshëm

 

Tajvani ka bilanc jashtëzakonisht pozitiv me COVID-19 në periudhën e fundit. Tajvani shënoi sot 200 ditë pa asnjë rast të transmetuar lokal me COVID-19, raportoi Reuters.

Pavarësisht se ishte tepër afër Kinës dhe me vëllime të larta udhëtimesh dhe tregtie, Tajvani ka regjistruar vetëm 550 raste dhe shtatë vdekje këtë vit. Që nga janari nuk ka parë më shumë se 30 raste ditore dhe shumica janë importuar.