Botë

Turqia akuzon Charlie Hebdon për “racizëm kulturor” pasi nxori karikaturën e Erdoganit

Turqia akuzon Charlie Hebdon për “racizëm kulturor” pasi nxori karikaturën e Erdoganit
Presidenti turk Erdogan dhe ai francez Macron kanë prishur raportet pas ngajrjeve të fundit

Turqia ka akuzuar revistën franceze Charlie Hedbo, për “racizëm kulturor”, pas publikimit të edicionit të së mërkurës, që tallet me presidentin turk, Recep Tayyip Erdogan.

“Agjenda anti-islame e presidentit francez (Emmanuel) Macron është duke dhënë frytet e veta”, ka thënë Fahrettin Altun, drejtori për komunikime i Erdoganit, duke i përshkruar karikaturat si “të neveritshme”.