Botë

Si u bë që zgjedhjet amerikane t’u ngjasojnë atyre të demokracive të brishta

Si u bë që zgjedhjet amerikane t’u ngjasojnë atyre të demokracive të brishta
 

Me presidentin aktual amerikan që po sulmon procesin zgjedhor si të kurdisur dhe refuzon të zotohet se do t’i respektojë rezultatet, zgjedhjet e 3 nëntorit u ngjasojnë përherë e më shumë atyre të demokracive në telashe dhe të vendeve autokratike. Flas prej përvojës, duke qenë se kam udhëhequr dhe menaxhuar disa prej 40 përpjekjeve për monitorim të proceseve zgjedhore në 22 shtete, për më shumë se tridhjetë vjet me radhë.

Lëkundja e themeleve