Botë

Armenia dhe Azerbejxhani dakordohen për armëpushim

Armenia dhe Azerbejxhani dakordohen për armëpushim
Foto: Reuters

Armenia dhe Azerbejxhani kanë arritur një armëpushim të ri gjatë së shtunës mbi territorin Nagorno-Karabak, ku janë zhvilluar luftime të ashpra tash e sa kohë.

Ministria e jashtme armene pas dakordimit, ka thënë se Nago-Karabaku e rikonfirmon gatishmërinë për t’i ruajtuar kushtet e armëpushimit humanitar në baza reciproke, ndërsa ai rus, Sergei Lavrov, që kishte marrë pjesë në bisedime, ka thënë se armëpushimi duhet të ruhet, shkruan Reuters.