Botë

Taktika “përçaj e sundo” e Erdoganit

Taktika “përçaj e sundo” e Erdoganit

Partia prokurde HDP ka luajtur rol të rëndësishëm në zgjedhjet e fundit të rëndësisë së madhe në Turqi. Posaçërisht zgjedhjet lokale, të mbajtura marsin e shkuar, i kontribuuan faktit që HDP-ja të fitonte reputacionin e partisë që ishte “treguesi në peshore”.

Falë një veprimi të shkathtë taktik, pikërisht HDP-ja ia shkaktoi disfatën e parë zgjedhore presidentit Recep Tayyip Erdogan dhe partisë së tij në pushtet AKP.