Botë

Infektimi i gjasave të Trumpit për rizgjedhje

Infektimi i gjasave të Trumpit për rizgjedhje

Para se vetë Donald Trumpi të bëhej i cenueshëm, ai lumturohej tek i cilësonte shtetet e tëra si “vrima qenefi”. I krahasonte meksikanët me përdhunues dhe shfrytëzonte Twitterin për t’i denigruar moderatorët televizivë, aktorët, atletët e zyrtarët me çdo lloj mbiemri që i behte.

Para se fuqia e pushtetit të Trumpit ta niste teposhtën, ai i rrezikonte me agresivitet të drejtat e mbrojtura me Kushtetutë për lirinë e shtypit dhe të shprehjes. I vuri faktet në pikëpyetje dhe nuk e humbi asnjë mundësi për të përhapur propagandë përçarëse, shkruan “Der Spiegel”, transmeton KOHA. I quajti neonazistët në Charlottesville “njerëz të mirë” dhe, gjatë debatit të fundit me sfiduesin demokrat, Joe Biden, i shprehu mbështetje të qartë lëvizjes së të djathtës ekstreme e raciste “Proud Boys”. Kërkoi kritikët e kundërshtarët me burgim teksa u hapi dyer manipulimeve zgjedhore.