Botë

“Holandezët kurrë nuk e kanë dashur Evropën”

“Holandezët kurrë nuk e kanë dashur Evropën”

Prillin e kaluar, kur politikanët holandezë dhe italianë ishin duke shkëmbyer fyerje rreth pakos evropiane të rikuperimit ndaj COVID-it, gazeta “Corriere della Sera” shkroi se në ditët e para të integrimit në Evropë, diplomatëve të rinj italianë në Bruksel iu kishin thënë ta zbatojnë rregullin në vazhdim: “Nëse keni ndonjë dyshim, …. holandezët”.

Ekzistonte madje një version diplomatik në qarkullim në Ministrinë e Jashtme të Romës, Farnesina: “Lini holandezët të flasin dhe merreni diametralisht pozicionin e kundërt”.