Botë

Izraeli, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Bahrejni nënshkruajnë marrëveshjet për normalizim

Izraeli, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Bahrejni nënshkruajnë marrëveshjet për normalizim
Foto: Reuters

Izraeli, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Bahrejni kanë nënshkruar marrëveshjet për normalizim të plotë të marrëdhënieve diplomatike.

Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu dhe ministrat e jashtëm të Emirateve dhe Bahrejnit nënshkruan kopjet e marrëveshjeve. Po ashtu, ato janë nënshkruar edhe nga presidenti amerikan Donald Trump, si ndërmjetës i marrëveshjeve. Marrëveshjet janë quajtur "Akordet Abraham".