Botë

Frika nga virusi po i detyron prindërit në Spanjë që të mos i dërgojnë fëmijët në shkollë

Frika nga virusi po i detyron prindërit në Spanjë që të mos i dërgojnë fëmijët në shkollë
Foto: AP

Angela Lopez nuk ka profilin e një personi që thyen rregulla. Por nëna e një vajze 7-vjeçare me probleme respiratorike e ka gjetur veten në mesin e prindërve që janë të gatshëm të sfidojnë autoritetet spanjolle në urdhrin për kthimin në shkolla, shkruan agjencia AP.

Një valë e re e koronavirusit e ka goditur vendin. Prindërit frikësohen se nxënësit mund t’i infektojnë të afërmit që janë më të rrezikuar të sëmuren nga COVID-19. Ata thonë se kanë investuar në kompjuterë dhe internet më të mirë për të përgatitur fëmijët për mësim online, madje edhe janë duke u përgatitur për t’i shkolluar në shtëpi nëse është kjo e nevojshme.